Tips voor de NVM Open Huizen Dag

Doet u als verkopende huiseigenaar mee aan de volgende NVM Open Huizen Dag?

Op zaterdag 5 oktober vindt de tweede NVM Open Huizen Dag van 2019 plaats. Uit onderzoek van de NVM blijkt dat van de woningen die meedoen aan de NVM Open Huizen Dag, 12 weken later 47% is verkocht. Bij woningen die niet meededen was dit 37%. Genoeg reden dus om mee te doen deze tweede editie!

Nog niet overtuigd? In dit artikel van de NVM vindt u nog meer redenen om deel te nemen aan de NVM Open Huizen Dag.

Nu u overtuigd bent van uw deelname, is het tijd om uw huis Open Huizen Dag-proof te maken. Hier is waar u aan moet denken.

 

Pak de tuin eens grondig aan

Uw tuin is tevens uw visitekaartje. Een verzorgde tuin zorgt niet alleen voor een mooier aangezicht van de voor- en achterkant van uw woning, het maakt uw woning ook nog eens meer waard. Heeft u zelf geen groene vingers? Overweeg dan om een hovenier in te schakelen. Een tuinrenovatie hoeft namelijk helemaal niet duurt te zijn.

Benieuwd wat u nog meer kunt doen om uw woning meer waard te laten maken? Lees dan dit artikel.

 

Zorg voor een opgeruimd en schoon huis

Een opgeruimd en schoon huis doet veel voor een sfeervolle woning. Het is dan ook één van de belangrijkste dingen waar potentiële kopers op letten tijdens de bezichtiging. Verwijder zoveel mogelijk persoonlijke accenten en laat de woning goed luchten van tevoren door alle ramen open te zetten.

Tip: Gebruik geen luchtverfrissers. Veel mensen knappen hier namelijk op af!

 

Geef eerlijk antwoord op vragen

‘Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel.’ Geef daarom altijd eerlijk antwoord op vragen van potentiële kopers en maak dingen niet mooier dan dat ze zijn. Twijfelt u ergens over of weet u het antwoord op de vraag niet, geef dat dan gerust aan en verwijs de potentiële koper naar uw makelaar.

 

Zorg voor een ontspannen bezichtiging

Niets is zo vervelend als onrust tijdens een bezichtiging. Breng uw kinderen en eventuele huisdieren daarom elders onder. Leid het bezoek met maximaal één persoon rond en volg ze op gepaste afstand.

 

Maak het potentiële kopers zo gemakkelijk mogelijk

Er zijn een aantal dingen die u kunt doen om de bezichtiging nog soepeler te laten verlopen. Maak bijvoorbeeld gebruik van de ‘NVM Open Huizen Dag’-posters en -stroken en plaats die over uw Te Koop-bord, zodat potentiële kopers weten dat ze aan het goede adres zijn. Maak daarnaast de oprit voor ze vrij, zodat ze dichtbij de woning kunnen parkeren.

Tip: Bied een kop koffie of thee aan om het ijs te breken.

 

Tijdens de NVM Open Huizen Dag kan er veel op u afkomen. Potentiële kijkers kunnen vragen stellen, interesse laten blijken of zelfs al direct een bod doen. Een verkoopmakelaar kan dit werk voor u uit handen nemen. Zo heeft u alle tijd om potentiële kijkers een rondleiding te geven.

Met DeGoedkoopsteMakelaar.nl kunt u flink besparen op uw makelaarskosten. Vergelijk gemakkelijk en snel makelaars bij u in de buurt en kies de makelaar die het beste bij u past.