Amsterdam is de beste stad van Nederland om te wonen

Wie een huis wil kopen in Amsterdam heeft blijkbaar een goede smaak. Amsterdam is namelijk voor de tweede keer op rij uitverkozen tot de beste stad van Nederland om te wonen. Dat meldt RTL Nieuws naar aanleiding van onderzoek van vastgoedadviseur JLL. JLL bracht eerder deze maand een ranglijst uit van grote Nederlandse gemeenten. De hoofdstad wordt gevolgd door Utrecht en Delft, maar ook kleinere steden als Amersfoort en Zwolle.

Waarom een huis kopen in Amsterdam?

Voor het onderzoek werden de 84 grootste gemeenten vergeleken op 32 aspecten. Amsterdam staat met een score van 80,9% bovenaan. Dat komt door de economische groei en het hoge aantal voorzieningen. Hoewel dit goede redenen zijn om een huis te willen kopen in Amsterdam, kent de stad ook de nodige uitdagingen. Amsterdam worstelt al jaren met betaalbaarheid van woningen. Vooral starters komen er nauwelijks tussen. Ook krijgt de stad steeds meer te maken met sterke reguleringen voor nieuwbouw, waardoor nieuwbouwprojecten nauwelijks van de grond komen.

Dan maar buiten Amsterdam?

Veel mensen hebben inmiddels de hoop om een huis te kunnen kopen in Amsterdam opgegeven. Ze waaieren uit naar randgemeenten, zoals Almere (plaats 6) en Haarlemmermeer (plaats 7), maar ook in deze gemeenten neemt de druk op de woningmarkt toe. Gelukkig overweegt de regering om zo’n 25.000 nieuwe woningen te bouwen in Almere om de woningdruk in Amsterdam te verlichten. Hier zullen we nog wel even op moeten wachten. In het beste geval, als er snel een besluit wordt genomen, zou er over vijf jaar gebouwd kunnen worden.

Kleinere steden in opkomst

Naast Almere zijn ook steden als Zwolle en Amersfoort in opkomst. Dat komt door de positieve economische ontwikkelingen en vooruitzichten, goede bereikbaarheid en demografie. Ook kennen ze een minder strenge regulering van de huurmarkt ten opzichte van steden als Amsterdam en Utrecht. Hierdoor worden deze steden worden steeds aantrekkelijker voor beleggers.

Wilt u een huis kopen in Zwolle? Wees er snel bij, want de woningen worden er snel verkocht. In deze blog geven we u tips om te zorgen dat u niet te veel betaald.

Ondanks de uitdagingen toch uw zinnen gezet op Amsterdam? Schakel dan een makelaar in. Met een makelaar heeft u vaak een streepje voor op de woningmarkt. Een makelaar beschikt namelijk over het nieuwste woningaanbod en zorgt ervoor dat u goed geïnformeerd bent en niet teveel betaalt. Als u het slim aanpakt, kunt u ook nog eens honderden euro’s op uw makelaarskosten besparen. Bij DeGoedkoopsteMakelaar.nl vergelijkt u gemakkelijk en snel makelaars bij u in de buurt. Ga voor de makelaar die het beste bij u past.