Een makelaar inhuren tijdens corona: nodig of niet?

“Waarom blijven de huizenprijzen stijgen, ondanks de coronacrisis?”, kopte vorige week de NOS. Een goede vraag. Er zijn nauwelijks zichtbare signalen van een crisis op de huizenmarkt. Er is nog steeds sprake van krapte en de hypotheekrente is nog steeds laag. Nu denkt u natuurlijk: “Mijn huis verkoopt zichzelf wel, waarom zou ik dan een makelaar inhuren tijdens corona?”

Waarom zou ik een makelaar inhuren tijdens corona?

Ook tijdens de coronacrisis, melden genoeg geïnteresseerde kopers zich voor een bezichtiging. Van cijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) weten we dat het aantal verkochte woningen in juni zelfs een hoogtepunt bereikte. Verkoopt u uw huis zonder makelaar, dan scheelt u dat een paar duizend euro aan makelaarskosten. Toch schakelt zo’n 87% van de huizenverkopers een makelaar in. Waarom is dit handig?

Verkoop uw huis veilig tijdens corona

Op dit moment gelden er nog steeds maatregelen tegen het coronavirus. Heeft u al nagedacht hoe u het risico op verspreiding van het coronavirus bij een bezichtiging zoveel mogelijk beperkt? Een makelaar is altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom de coronamaatregelen in de huizenmarkt. Samen met een makelaar zorgt u voor een veiligere verkoop van uw huis. Bovendien verkoopt u misschien de plek waar uw dochter haar eerste stapjes zette. Waar u iedere zomer met de hele buurt ging barbecuen in de tuin. Waar uw zoon zijn examenfeest vierde (waar u niet bij mocht zijn). Maakt u dan wel de juiste beslissingen? Een makelaar is niet emotioneel betrokken en blijft zakelijk. Zo bent u verzekerd van een sterkere positie in de onderhandelingen.

Uw woning verkopen tegen een zo hoog mogelijke prijs en onder de meest gunstige voorwaarden? Zonder juridische en administratieve rompslomp? En volgens de richtlijnen van het RIVM? Schakel een makelaar in. Bij DeGoedkoopsteMakelaar.nl vergelijkt u online makelaars bij u in de buurt op basis van prijs en kwaliteit. Zo bespaart u honderden euro’s op uw makelaarskosten. Vraag vandaag nog vrijblijvende offertes aan. Vergelijk nu.